Gradonačelnik Dečana: Kada "ludi" upravlja manastirom...

Gradonačelnik Dečana i član Alijanse za budućnost Kosova Baškim Ramosaj izjavio je da se ni po koju cenu neće zaustaviti izgradnja puta Dečani-Plav.

Izvor: Beta
Podeli

On je izneo uvredu na račun igumana tog manastira Savu Janjića nazvavši ga "ludim", iako nije saopštio njegovo ime.

Ramosaj se na Fejsbuku oglasio nakon što je Eparhija raško-prizrenska još jednom zatražila obustavu radova na izgradnji tog puta upozorivši takođe međunarodne predstavnike i zvanični Beograd, preneo je Kossev.

"Izgradnja puta P-108, koji prolazi kroz zaštićeno područje u osnovi ima samo koncept ekonomskog razvoja i blagostanja građana, to je sve", napisao je Ramosaj i dodao da "kada 'ludi' upravlja manastirom Dečani, ludosti se uvećavaju" u toj opštini.

Iako ga nije imenovao, prištinski mediji su preneli da je tim rečima gradonačelnik Dečana opisao igumana arhimandrita Savu Janjića zbog njegove reakcije zbog nastavka radova.

"Pogotovu kada se čuju želje ludaka, rezultati su više nego šovinistički. Puno puta sam obrazložio i tvrdio da su naši ciljevi potpuno mirni", dodao je Ramosaj.

U drugoj objavi na Fejsbuku objašnjavajući da građani Dečana još uvek koriste put koji je veoma loš a koji je uništen izgradnjom hidrocentrale, Ramosaj je naveo da nema nameru da provocira ili ošteti manastir Visoki Dečani, već da mu je jedini cilj da se građanima Dečana obezbedi mogućnost za bolji život.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je poručio da će na narednom sastanku u Briselu od predstavnika Prištine i evropskih posrednika zatražiti "hitno i trajno" obustavljanje građevinskih radova u zaštićenoj zoni manastira tog manastira.

U saopštenju iz kabineta predsednika ocenjuje se i da se upadom u zaštićenu zonu manastira i izvođenjem nelegalnih putarskih radova "ugrožava jedna od najvećih srpskih i hrišćanskih svetinja", što je u suprotnosti sa "evropskim civilizacijskim tekovinama", ali i sa propisima koje je donela sama Priština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu