U devet italijanskih pokrajina nivo zaraze iznad dozvoljenog

Rim -- U devet italijanskih provincija faktor koji pokazuje širenje zaraze kovidom 19, Rt, je iznad jedan.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA EFE/SASCHA STEINBACH
Foto: EPA EFE/SASCHA STEINBACH

Na Siciliji je čak 1.40, što znači da jedna osoba može zaraziti više drugih osoba.

Na Siciliji su u poslednja 24 sata bila 42 novozaražena, a među njima i pet migranata.

Gradonačelnik Palerma, grada na Siciliji, Leoluka Orlando izdao je saopštenje u kojem kaže da su vlasti zabrinute epidemiološkom situacijom na Ostrvu.

"Naravno, prva obaveza je zaštititi zivot ljudi, i zato ako se ukaze potreba uvešćemo ponovo restriktivne mere", rekao je Orlandi.

On je apelovao na građane da postuju zivot, i pozvao ih "da pokažu da vole sebe i svoje drage, da izbegavaju ono sto ih moze dovesti u opasnost i da vole Palermo i Siciliju".

Najvece italijansko ostrvo Sicilija je na vrhuncu pandemije kovida 19 imala veoma malo zaraženih koronavirusom, a porast novozaraženih se beleži, kao i u drugim turističkim mestima, sa početkom sezone godišjih odmora.

Pored turističkih mesta nova žarišta kovida19 su barovi i diskoteke. Vlada je razmatrala mogućnost novih ograničenja njihovog rada, ali je ministar za regionalne poslove Frančesko Boka, odlučio da, ako se ukaže potreba, budu uvedene nakon Feragosta, 15 avgusta kada najveci broj Italijana tradicionalno počinje letnji godišnji odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 580 idi na stranu