Predsednik promoviše biljni lek protiv koronavirusa

Bolnice na Madagaskaru se bore sa velikim brojem slučajeva kovida 19, dok predsednik promoviše neprovereni proizvod za koji kaže da može da izleči bolest.

Podeli

Predsednik Andri Radžoelina promoviše neprovereni proizvod za koji kaže da može da izleči bolest uprkos upozorenju Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da se ne koriste neprovereni lekovi.

Slučajevi koronavirusa su se u proteklih mesec dana učetvorostručili na ovom ostrvu u Indijskom okeanu i dostigle više od 13.000 zaraženih i 162 smrtnih slučajeva od korona virusa, koji se proširio na sve osim jedne od njegove 22 regije, preneo je BBC.

Uprkos porastu broja slučajeva, Radžoelina je promovisao biljni preparat pod nazivom Kovid-Organiks, koji je u aprilu predstavljen sa velikim zanosom.

Proizvodi ga Institut za primenjena istraživanja iz biljke artemisia, izvora sastojka koji se koristi u lečenju malarije i drugih biljaka koje se uzgajaju na Madagaskaru. Piće se plasira kao prevencija i lek, a poslednja četiri meseca nudi se deci u školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 580 idi na stranu