Vladika Teodosije sinoć vraćen sa Jarinja

Vladika raško-prizrenski Teodosije vraćen je sinoć sa administrativnog prelaza Jarinje.

Izvor: RTS
Podeli

Službenici kosovske carinske službe nisu mu dozvolili da prenese dve kante meda za manastir Gračanicu, javlja RTS.

Vladika je za RTS izjavio da mu se prvi put u 20 godina događa da mu nije dozvoljen prelaz, navodeći da je doživeo neprijatno ophođenje carinika i da mu se nadređeni u carinskoj smeni tokom komuniciranja, unosio na razdaljinu od pola metra bez zaštitne maske.

Nakon zabrane unošenja dve kante meda, vladika ih je vratio u Rašku, a potom se ponovo uputio ka punktu Jarinje.

"Oba puta sam pretresen uz neprijatno ponašanje pripadnika carine u večerašnjoj smeni na Jarinju. Nisam to očekivao, u automobilu sam bio sam, dolazio sam iz centralne Srbije, putovao za manastir Gračanicu. U gepeku sam nosio dve kante meda kao poklon za sestrinstvo", naveo je vladika Teodosije.

Dodao je da su ga carinici zaustavili, kazali mu da parkira automobil sa strane i da sačeka da dođe njihov šef smene.

Šefu smene vladika je pokušao da objasni da kante meda ne prelaze vrednost robe dozvoljenu za prenos i da je spreman da plati carinu.

Pošto mu je šef smene prišao i počeo komunikaciju bez maske i propisane distance, a na vladikino ukazivanje da ne nosi obaveznu masku, okrenuo se iI odmahnuo rukom.

"Osim što se nisu pridržavali preventivnih mera, posebno neprijatno i razočaravajuće je bilo to što sam u njihovom ponašanju večeras osetio određenu dozu animoziteta prema meni", naveo je vladika koji je nakon takvog odnosa kosovskih carinika stigao u Kosovsku Mitrovicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu