Novi politički blok u Srbiji - Nova, LDP, PSG, SMS zajedno?

Članovi i funkcioneri više opozicionih stranaka održali su do sada više sastanaka, na kojima je bilo reči o mogućnosti formiranju novog opozicionog bloka.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kako saznaje Tanjug, među njima su LDP, Nova stranka, SMS i PSG.

Tanjugov izvor kaže da bi to bio odgovor na formiranje Udružene opozicije Srbije, koju, kako kaže, uglavnom čine partije desnice i pojedinci koji zastupaju nacionalističke stavove.

Izvor navodi da se razgovaralo o potencijalnom modelu saradnje i načinima organizacije, a pričalo se i o potencijalnom kandidatu za predsednika Srbije, koga bi kandidovale te stranke, građanske i liberalne orijentacije.

Konkretniji dogovori usledili bi, navodi, posle unutarstranačkih izbora u Pokretu slobodnih građana i Novoj stranci.

U novom opozicionom bloku vide takođe Demokratsku stranku ili njen deo koji, kako kaže, ne pristaje da bude deo neprirodnih saveza, koji su marginalizovali ovu stranku i ostavili je bez parlamentarnog statusa.

Bivši član predsedništva Liberalnodemokratske partije Ðorđo Žujović potvrdio je za Tanjug ova saznanja, uz komentar da je vreme za pregrupisavanje liberalne i demokratske scene i za priznavanje evidentnih propusta u prošlosti.

"Puno grešaka je napravljeno, međusobni odnosi su bili u katastrofalnom stanju, pojedinci nisu bili spremni da razgovaraju, ali sada se nadam da ćemo to sve prevazići. Oni koji na to nisu spremni, platiće cenu svojih zabluda", rekao je Žujović.

On je dodao da Srbiji treba ozbiljna opozicija, koja se suprotstavlja vlasti, ali i nudi rešenja, a ne samo kritiku kao način bavljenja politikom.

"Treba da imamo i kandidata za predsednika Srbije na narednim izborima, koji nudi modernu politiku, progresivnu, a ne maketu političara napravljenog u Moskvi, kao potencijalna zamena za ovo što zivimo", rekao je Žujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 90 idi na stranu