Brnabićeva: Na ovaj dan počinjen jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina

Premijerka Ana Brnabić kaže da je u Goraždevcu na ovaj dan 2003. godine počinjen jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina.

Izvor: Tanjug
Podeli
 FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Pročitajte još:

Navršava se 17 godina od ubistva dece u Goraždevcu

Tada su ubijeni srpski dečaci Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina, i Ivan Jovović, 19-godišnjak, a ranjeno je troje dečaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Ðorđe Ugrenović, i jedna devojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina, podseća premijerka.

"Kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića - 'nije ovo običan zločin' - pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da ovakav zločin neće biti kažnjeni i da ubice neće odgovarati na KiM, koje je tada bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost 'garantovale' međunarodne snage", navela je premijerka u pisanoj izjavi.

Srbija nikada neće zaboraviti ovu decu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada neće prestati da traži pravdu za decu i njihove porodice, poručila je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 90 idi na stranu