Nastavak konsultacija: Vučić razgovarao sa Zukorlićem; "Zemlji potrebna nova vlada i premijer" FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja konsultacije o formiranju nove Vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

On je danas razovarao sa predstavnicima izbornih lista "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor“ i "Akademik Muamer Zukorlić - Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja - Demokratska partija Makedonaca".

Muamer Zukorilć je nešto pre devet časova stigao u zgradu Predsedništva.

Zukorlić je ranije za Tanjug rekao da će ta stranka biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija, navodeći da njihova politička uloga više neće biti sugerisanje i savetovanje kao što je bila u prethodnom mandatu.

Očekuje se da se Zukorlić obrati novinarima nakon sastanka sa predsednikom Vučićem.

Posle toga Vučić će se sastati sa predstavnicima liste "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor"

Zukorlić: Nismo razgovarali o funkcijama

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, po završetku sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, rekao je novinarima da je Vučiću preneo stav da je zemlji potrebna nova vlada i premijer sa mnogo više kredibilnosti, uz ponovljen stav da će SPP biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija.

Zukorlić je ocenio da se sadašnja vlada dala svoj maksimum.

On je ponovio da će SPP biti ili ozbiljan činilac vlasti ili opozicija.

"Nismo razgovarali o funkcijama", rekao je Zukorlić i dodao da očekuje da će se ponovo sastati narednih dana i o tome razgovarati.

On je naveo da su razgovarali i o zdravstvenoj situaciji u Sandžaku i dodao da je u tom delu Srbije stanje i dalje teško i da je i dalje visok stepen smrtnosti.

Prema njegovoj oceni, mere koje su bile sprovedene su značajne i zaustavile su teško stanje, dodajući da je uveren da će linija smtrnosti i obolelih u narednom periodu padati.

Navodeći da je situacija bila teška, Zukorlić je najavio da će "na krivnično-pravnu odgovornost pozvati sve koji su tome doprineli, činjenjem ili nečinjenjem, ili zloupotrebom položaja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu