Šef nemačke diplomatije: Dolazim u Srbiju i na Kosovo

Berlin -- Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas ocenio je da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posetu Srbiji i Kosovu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ bedobedo
Ilustracija: Depositphotos/ bedobedo

"Jasno mi je da moram da otputujem u Srbiju i na Kosovo i pošaljem jak signal da je dijalog prioritet za nas”, rekao je Mas prilikom predstavljanja prioriteta nemačkog predsedavanja Savetu EU pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta u Briselu.

On je naveo da se u Brelinu nedavno sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom i istakao da će Nemačka ostati posvećena nastavku dijaloga, i nanajvio angažaman EU u razgovorima.

”U pitanju su zemlje koje žele evropsku budućnost i ne bi trebalo da im dozvolimo da nam iskliznu, a znamo da drugi imaju interesa da utiču u tom regionu”, upozorio je Mas.

Šef diplomatije Nemačke ocenjuje da je pored ”teške i komplekse” sirtuacije u regionu sada došlo i do novog naleta pandemije korona vrusa.

Hajko Mas je naveo da će se Nemačka truditi da do kraja svog predsedavanja, do kraja godone, otvori i pristupne pregovore sa Severnom Mekedonijom, ali je izrazio sumnju da će isto biti moguće i sa Albanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu