"Nećemo doći na sastanak kod Vučića"

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka najavila je da se neće odazvati na poziv predsednika Srbije na razgovore o formiranju nove Vlade.

Izvor: Beta
Podeli
Printskrin: TV Prva/ arhiva
Printskrin: TV Prva/ arhiva

Kako su naveli u saopštenju, neće doći na sastanak jer smatraju da izbori održani 21. juna nisu bili slobodni, demokratski i regularni i da je potrebno njihovo ponavljanje.

Ta stranka je navela da je na sastanku sa predsednikom 4. maja zatražila da se izbori odlože i održe najranije 6. septembra a da je političkom odlukom ukinuto vanreo stanje, iako nije bilo zvaničnih dokaza o prestanku opasnosti po živote i zdravlje građana.

"Režim iz Beograda i njihovi poslušnici u Sandžaku prikrivali su informacije o opasnosti i držali su građane u zabludi da je sve u redu sa ciljem da se namešteni izbori održe po svaku cenu. Vrhunac drskosti i manipulacije pokazali su direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, direktor i Vladin koordinator Opšte bolnice u tom gradu, koji su koordiniranim aktivnostima tokom izbornog procesa prikrivali informacije o naglom porastu broja oboljelih i umrlih u Sandžaku", navela je SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu