Vučić čestitao Dudi pobedu na predsedničkim izborima

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku Andžeju Dudi na ponovnom izboru za predsednika Republike Poljske.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Georgi Licovski
EPA-EFE Georgi Licovski

On je u čestitci uputio poruku da će Srbija biti pouzdan partner i da se nada da će dobre političke odnose pratiit još bolja ekonomska saradnja.

"Povodom Vaše pobede na predsedničkim izborima, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspeh na zahtevnoj i odgovornoj dužnosti. Uveren sam da Vam poverenje, koje su građani Republike Poljske ponovo ukazali Vašem liderstvu u ovo vreme izazova, daje snažnu volju da nastavite da ih vodite putem uspeha i napretka", napisao je Vučić, prenosi Služba za saradnju sa medijima.

On je poručio da će Srbija biti pouzdan partner Poljske i da se nada da će dobre političke odnose pratiti još bolja ekonomska i svaka druga saradnja.

"Zato sam spreman da blisko sarađujemo, kako bismo ojačali međusobne veze i otvorili nova područja saradnje naših dveju zemalja", naveo je Vučić.

Dodao je i da je uveren da će Srbija imati podršku Poljske za evropsku perspektivu zemlje i regiona Zapadnog Balkana, radi očuvanja mira i stabilnosti kao uslova za prosperitet ovog dela Evrope.

Vučić je izrazio nadu da će imati priliku da predsednika Dudu ugosti u Srbiji.

U Poljskoj je juče održan drugi krug predsedničkih izbora, a Duda je pobedio svog protivnika Rafala Tržaskovskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu