Viši sud u Beogradu: Srđanu Nogu nije određen pritvor

Bivši član Dveri i samostalni poslanik u Skupštini Srđan Nogo uhapšen je danas, objavljeno je na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/ Kuzmafoto
Foto: Depositphotos/ Kuzmafoto

Kako se navodi, njemu je određen pritvor i odveden je u Palatu Pravde.

Info tim Srđana Noga najavio je okupljanje ispred Palate Pravde u 16 časova.

Srđan Nogo priveden je danas u Palatu pravde, gde čeka saslušanje kod tužioca, nakon što se ranije danas na poziv javio policiji u stanici Stari grad, rekao je Tanjugu njegov branilac Marko Pušica.

On je precizirao da je Nogu u policijskoj stanici uručeno rešenje o zadržavanju do 48 sati (hapšenje).

Pušica je rekao da se Nogo odrekao poslaničkog imuniteta, s obzirom na to da mu mandat traje dok se ne formira novi saziv parlamenta.

Nakon saslušanja kod tužioca biće poznato da li će Tužilaštvo tražiti da mu bude određen pritvor.

Na teret mu se stavlja da je bio kolovođa grupe koja je vršila nasilje na javnom sukupu, a u vezi sa svim događajima od prethodnih dana ispred Narodne skupštine.

Viši sud u Beogradu odbacio je danas kao neistinite navode medija po kojima je poslaniku i bivšem članu Dveri Srdjanu Nogu određen pritvor.

Iz suda su naveli da predlog za određivanje pritvora "nije ni stavljen od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu", odnosno da Nogo "nije ni saslušan pred sudijom za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu".

Srdjan Nogo je prethodnih dana bio jedna od medijski najprisutnijih figura protesta na platou ispred Doma Narodne skupštine tokom kojih je u više navrata došlo do nasilja i uništavanja imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu