Indija: Uhapšen kriminalac, pa dan kasnije likvidiran

Policija indijske države Utar Pradeš likvidirala je ozloglašenog, najtraženijeg kriminalca u Indiji Vikasa Dubeja (50) dan nakon njegovog hapšenja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/Chalabala
Ilustracija: Deposit photos/Chalabala

Ovo je izvestio londonski Gardijan.

Ova likvidacija zbog navodnog pokušaja bekstva pokrenula je lavinu opotužbi protiv policije za namernu likvidaciju uhapšenog kriminalca Vikasa Dubeja s ciljem da se spreči njegovo svedočenje o povezanosti sa najvišim političkim krugovima i lokalnim moćnicima u Utar Pradešu.

Iz policije je saopšteno da je Dubej poginuo tokom pokušaja bekstva iz policijskog automobila.

"Ovo je eklatantan primer ubistva koje je izvršen od strane predstavnika državnog sistema, ali izvan sistema. Dubej jeste bio gangster i terorista koji je možda zaslužio da bude pogubljen. Ali policija Utar Pradeša likvidirala ga je da ne bi progovorio o svojim vezama sa uticajnim ljudima u toj državi", napisao je na svom Tviter nalogu sudija Vrhovnog suda Pračant Bušan.

Ucab Bains, još jedan sudija vrhovnog suda postavio je pitanje: Hoćemo li dozvoliti da policija ubija vaninstitucionalno?

Liderka opozicije u sveindijskom kongresnom komitetu Prijanka Gandi izjavila je da su ljudi koji su podržavali Dubeja i dalje na slobodi.

Dubej bio je optužen za više od 60 ubistava i drugih, teških krivičnih dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 565 idi na stranu