"Važan razgovor u četiri oka"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu, uoči sastanka sa predsednikom Franucske Emanuelom Makronom, da je reč o važnom razgovoru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav
Printskrin: Instagram/buducnostsrbijeav

Govoriće se o više najaktuelnijih tema, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije, do pogleda na sveukupno uređenje Evrope i sveta.

Vučić je rekao da će večeras imati razgovor u četiri oka sa predsednikom Francuske, a zatim i večeru.

"To je mnogo važno za Srbiju, razgovaraću sa jednim do dva najvažnija evropska lidera, uoči samita sa Prištinom, čiji je domaćin, pored Angele Merkel. Mislim da imamo mnogo da razgovaramo sa Makronom, od bilateralnih odnosa, EU puta Srbije do pogleda na svekupno uređenje Evrope i sveta", rekao je Vučić za TV Pink.

Upitan može li se očekivati neki fleksibilniji stav Pariza o KiM, Vučić je rekao da je Francuska priznala Kosovo i da se to neće menjati.

"Da li Makron želi da čuje i da li je uvek želeo da čuje? Jeste. Sa njim sam uvek imao potpuno otvorene razgovore koji su uvek donosili nama nova saznanja. On je iskren prijatelj Srbije i želi da pomogne našem EU putu i bližoj saradnji dve zemlje", rekao je Vučić.

Na pitanje da li sastanci danas i narednih dana govore da Evropa želi da potisne SAD kada je reč o rešavanju pitanja Kosova, Vučić je rekao da Evropa želi da kaže da je ona ta koja se pita na evropskom kontinentu, što je, dodaje, očekivana reakcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu