"Ne isključujem opciju zatvaranja Podgorice"

Podgorica -- Direktor podgoričkog Doma zdravlja Nebojša Kavarić ocenio je da su epidemiološka situacija i rast broja obolelih u Podgorici zabrinjavajući.

Izvor: Tanjug
Podeli
xload/depsoitphotos
xload/depsoitphotos

Kavarić je sinoć za Radio Crne Gore rekao da će, ukoliko građani ne budu odgovorni poput zdravstvenog sistema i ne redukuju svoje dnevne obaveze, predložiti uvođenje dodatnih mera za područje Podgorice.

"To ćemo predložiti u cilju sprečavanja dalje eskalacije broja obolelih, koje bi moglo ugroziti funkcionalnost zdravstvenog sistema", naveo je Kavarić.

On je rekao i da "ne isključuje ni opciju zatvaranja Podgorice, ukoliko se za tim pokaže potreba".

Epidemija u više opština na severu Crne Gore

Zbog konstatnog porasta broja zaraženih koronavirusom, odlučeno je da se epidemija proglasi u više opština na severu Crne Gore, saopštilo je u utorak crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo.

Epidemija je proglašena na teritoriji opština Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Rožaje i Gusinje, prenosi podgorički portal CdM.

Takođe, preporučeno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu.

"Konstantan porast broja novootkrivenih slučajeva infekcije korona virusom i to na teritoriji cele države, sa posebno ugroženim severnim i centralnom regionom, i činjenica da sve veći broj obolelih ne uspeva pouzdano da identifikuje izvor infekcije ukazuje na raširenu lokalnu transmisiju virusa u određenim sredinama zbog čega je NKT dalo saglasnost Ministarstvu zdravlja da proglasi epidemiju zarazne bolesti na teritoriji tih opština", saopštio je sinoć NKT.

NKT je saopštio da se na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabranjuju zabavno-muzički programi, poput koncerata, živih nastupa, muzičara i grupa, nastupi Ð izvođača i slično.

"U Južnom regionu, odnosno u svim primorskim opštinama, ostaje na snazi juče doneto ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 24 sata", saopštio je NKT.

Kako se navodi, preporučeno je da se obavezno nose zaštitne maske i na otvorenom prostoru u onim situacijama i mestima kada nije moguće održavanje fizičke distance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu