"Kada padne mrak planiraju nemire i da ugroze bezbednost ljudi"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas sve u Srbiji da se uzdrže od nasilja.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Poručio je da se neće dozvoliti da neko lomi i ruši narodnu imovinu i da se neće dozvoliti da se ugrozi bezbednost i život bilo kog čoveka u Srbiji. .

U telefonskom uključenju za TV Pink, u vreme kada su učesnici protesta pred skupštinom počeli da gađaju policiju kamenicama i petardama, Stefanović je rekao da je to nešto čega su se pribojavali, jer su najave koje je imala policija ukazivale na to da jedan deo demonstranata nasilno hoće da se obračunava.

“Imamo informacije da jedan deo demontranata, kada padne mrak, planira da izvede određene aktvnosti, nemire, da ošteti imovinu i ugrozi bezbednost ljudi. Pozivam ljude da se ne bave nasiljem, nasilje nikom neće biti dozvoljeno”, poručio je Stefanović.

On je negirao navode portala Nova. rs da policija šalje vodene topove na demonstrante, i da je iz pravca Banovog brda ka centru grada krenula policijska kolona koju čine oklopno vozilo sa vodenim topom i nekoliko marica.

“Apsolutno netačno. Nikava vozila, nikava oklopna vozila, nikakvi vodeni topovi, nikakav pokret bilo kakavih snaga ne ide prema Skupštini, ni u Beogradu niti bilo gde u Srbiji”, kaže Stefanović.

Ministar je naveo da zbog situacije koja nastaje mora da prekine telefonsku vezu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 70 idi na stranu