Vetar počupao drveće, odneo krovove - ima povređenih FOTO

Zagreb -- Nevreme koje je pogodilo više hrvatskih gradova, ostavilo je za sobom haos, srušilo stabla, telefonski stub i nosilo krovove, a jedna osoba je povređena.

Izvor: Tanjug
Podeli

U Dalmaciji su udari bure bili 153 km/h, pa je i danas u pojedinim delovima na snazi žuti i narandžasti, a za Velebitski kanal zbog organske bure objavljen je crveni meteoalarm.

IstraMet objavio je da su u centru Pule porušena stabla, u samome centru grada, na pulskim Giardinima bura je srušila ogromno stablo na kolovoz, tako da je jutros saobraćaj regulisala policija, a dežurne službe su bile na terenu.

Stabla su oborena još na nekim putevima, a na Valdebeku sruššen je jutrs I telefonski stub.

U Umagu kao i u Puli leteli su suncobrani ugostiteljskih objekata, a prema prvim saznanjima nije načinjena veća materijalna šteta.

Za popodne se u Istri najavljuje smirivanje bure I postepeno poboljšanje vremenskih prilika.

Splitski vatrogasci od jutros čiste gradsko područje i saobraćajnice uklanjajući štete zbog olujne bure koja je noćas duvala na širem gradskom području ostavljajući za sobom haos i materijalnu štetu.

Bura je na momente duvala jače od sto kilometara na sat.

Tokom noći i jutra nekoliko je stabala palo na saobraćajnice i na parkirana vozila. Razbacani su kontejneri i kante za smeće po celom gradu, a oštećen je i inventar.

Stabla su oborena na Marjanu, Šinama i u Ulici slobode.

Nevreme praćeno jakim i olujnim vetrom protutanjalo I kroz Zagreb, zbog kojeg su, kako prenosi Hina, vatrogasne ekipe intervenisale čak 34 puta u samom gradu.

Jedan vozač je povređen kada je na njegov automobil palo stablo.

Nevrijeme je ostavilo posledice i na području Zagrebačke županije u Samoboru, Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu, Dugom Selu...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu