Haradinaj: Specijalni sud pozvao veterana OVK na ispitivanje

Specijalni sud pozvao je danas na razgovor Afrima Bitićija, još jednog bivšeg pripadnika tzv. OVK, prenosi Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Kael Alford/Stringer/Getty images/Ilustracija
Kael Alford/Stringer/Getty images/Ilustracija

"Upravo sam saznao da je Specijalni sud pozvao ratnog veterana OVK Afrima Bitićija iz Kišnice", napisao je predstavnik Organizacije ratnih veterana Hisni Gucati na svom Fejsbuk profilu.

Ova grupa najavila je za četvrtak protest protiv podizanja optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

Zamenik predsedavajućeg organizacije ratnih veterana tzv. OVK Nasim Haradinaj rekao je večeras da je Specijalni sud u Hagu pozvao na saslušanje i bivšeg pripadnika OVK Fatmira Ajetija.

“Upravo sam obavešten da je Specijalni sud pozvao Fatmira Ajetija iz Prištine”, saopštio je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Ranije danas je saopšteno da je Specijalni sud pozvao na razgovor Afrima Bitićija, još jednog bivšeg pripadnika OVK.

Organizacija ratnih veterana OVK najavila je ranije da će organizovati protest sa kojeg će uputiti zahtev za raspuštanje Specijalnog suda za zločine OVK sa sedištem u Hagu.

Organizacije proistekle iz OVK i Udruženje bivših politickih zatvorenika Kosova najavile su da će 9. jula u Prištini i širom Kosova održati protest sa motom: "U odbranu oslobodilackog rata“, prenosi Kosovo onlajn.

Pre nekoliko dana, Specijalni sud objavio je optužnicu protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu