U "crvenoj zoni" Novog Pazara: Došli lekari iz pola zemlje

Novi Pazar -- Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlak ekipi Tanjuga, koja je sinoć ušla u "crvenu zonu" te bolnice, kaže da je sada sve u redu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Laza Lazarević
Tanjug, Laza Lazarević

Ubeđen sam i uveravam građane Novog Pazara i Srbije da ćemo sa snagom i energijom koju sam video kod svojih kolega, koji su u sredu došli iz pola zemlje, sa opremom koju imamo, uspeti da pobedimo ovo zlo, rekao je Ðerlak ekipi Tanjuga, koja je sinoć ušla u "crvenu zonu" te bolnice.

Od juče Opšta bolnica u Novom Pazaru je u punom svom kapacitetu sa 320 ležajeva kovid bolnica, a u popodnevnim časovima ovde je stiglo 35 lekara, sa iskustvom rada u kovid bolnicama u vreme prvog udara epidemije korona virusa.

Uz njihovu pomoć, u hodu, rešavaju se organizacioni problemi u novonastaloj situaciji, trijaža novih pacijenata, kao i njihovo zbrinjavanje.

Prvi utisci među zdravstvenim osobljem i građanima Novog Pazara koji su ispred bolnice jesu da je već u sredu situacija postala bolja.

"Pokušali smo da obezbedimo našim pacijentima sve što smo mogli i da im smanjimo tegobe. Respiratora imamo 18, svi rade, pun nam je magacin robe, a ono što nam je nedostajalo su kadrovi", kazao je Ðerlek.

Podsetimo, zbog pojave različitih informacija u podlednjih nekoliko dana stvorila se panika među građanima Novog Pazara, a u taj grad hitno su otišli premijerka Srbije i ministar zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 249 idi na stranu