Olenik podnosi ostavku na mesto predsednika GDF?

Beograd -- Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Aleksandar Olenik izjavio je da će večeras na sednici predsedništva GDF podneti ostavku.

Izvor: Beta
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Razlog za to je loš izborni rezultat stranke.

GDF je na parlamentarnim izborima nastupio na listi Ujedinjene demokratske Srbije, koja je osvojila jedan odto glasova.

Olenik je za list "Danas" rekao "da je siguran da mu rezultat upravo završenih izbora ne ostavlja drugu mogućnost osim ostavke na mesto predsednika GDF".

"I to ne na način da neko kolektivno telo odlučuje o prihvatanju ostavke, gde postoji mogućnost odbijanja ostavke, jer bi to bio samo privid i vrsta prevare članova i simpatizera ali i svih građana koji su nam dali glas", kazao je Olenik.

On je najavio da će ubuduće nastaviti sa borbom za građansku i demokratsku Srbiju.

"U narednih nekoliko meseci će se jasno videti pogubne posledice medijski veštački nametnog bojkota jer će ovakva narodna skupština sa punim legitimitetom odlučivati o najvažnijim pitanjima i te odluke će biti legalne, legitimne ali i sprovedene", kazao je Olenik.

Olenik je naveo da će "u tom trenutku biti najvidljivija potreba za svojevrsnim 'restartom' gradjanske i demokratske opozicije, što podrazumeva okupljanje oko najvažnije političke ideje, a to je Srbija na zapadu".

"Ovakav 'restart' građanske opozicije predstavlja ujedinjenje pojedinaca, organizacija, udruženja građana i partija, sa ciljem pravovremenog organizovanja za sledeće predsedničke izbore, jer se kod nas sa vlasti odlazi na predsedničkim izborima", rekao je Olenik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 74 idi na stranu