Gaf albanskog lobiste Eliota Engela

Decenijski albanski lobista Eliot Engel bio je pozvan od predsednika opštine Bronks da održi govor pred okupljenima u Bronksu zbog ubistva Džordža Flojda.

Izvor: Kosovo online, Američki izbori
Podeli
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Ovaj američki kongresmen i kandidat demokrata na unutarstranačkim izborima u 16. kongresnom distriktu u saveznoj državi Njujork nesvestan da mikrofoni rade dobacio je predsedniku opštine Bronks Rubenu Dijazu da to radi samo zbog osiguravanja demokratske nominacije na izborima za Kongres.

Kako piše portal "Američki ozbori" - napokon se pojavilo nešto što bi moglo pomoći Donaldu Trampu da okrene pažnju javnosti i na drugu stranu i da je to upravo Engelov gaf.

"Ovakvi gafovi i ekcesi su upravo ono što je neophodno republikancima i Donaldu Trampu da se konsoliduju i diskredituju demokrate. Republikanci mogu iskoristiti ovakve momente da anti-Trampove glasače pretvore u neglasače.

Ako ubede neodlučne glasače koji bi glasali protiv Trampa da je Engel protopit demokrata i da za takve ne glasaju, bili bi korak bliže pobedi. Stvaranje atmosfere da ni jedni ni drugi ne valjaju bi mogla da bude veliki plus republikancima, jer bi u redovnim okolnostima mnogo više ljudi moglo da glasa iz revolta protiv Trampa nego protiv Džozefa Bajdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 533 idi na stranu