Počela istraga o incidentu u kojem su Tačijevi telohranitelji istukli Kurtijevog aktivistu

Započeta je istraga o jučerašnjem incidentu, u kom su telohranitelji Hašima Tačija pretukli aktivistu PS koji je Tačija nazivao "lopovom".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/Petrit Prenaj
Foto: EPA/Petrit Prenaj

Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS), koji je Tačija nazivao "lopovom".

"Državno tužilaštvo i Policijski inspektorat Kosova bave se incidentom u vezi sa postupcima službenika bliske odbrane predsednika Kosova", navodi se u saopštenju.

Obe institucije su rekle da ozbiljno shvataju tvrdnju da je bilo nezakonito ponašanje Tačijevih telohranitelja.

"I tužilaštvo i Policijski inspektorat vrlo ozbiljno shvataju navode o nezakonitom ponašanju i preduzećemo sve potrebne istražne radnje", dodaje se u saopštenju.

Na kraju, oni pozivaju sve one koji mogu imati dodatne informacije o tom slučaju da ga dostave Tužilaštvu i Inspektoratu, koji će, kako je saopšteno, nastavi istragu ovog slučaja sa svom ozbiljnošću koju zaslužuje.

Pripadnici obezbeđenja Hašima Tačija su juče tokom konferencije za štampu kosovskog predsednika napali i pretukli aktivistu Verona Hasanija.

Grupa aktivista PS je protestovala izvan dvorišta Skupštine Kosova, gde se Tači obraćao medijima i, kako kažu očevici, četvorica pripadnika njegovog obezbeđenja napali su Hasanija i udarali ga po glavi.

Posle toga je intervenisala policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu