"Dogovor između Kosova i Srbije će se završiti uzajamnim priznavanjem"

Avdulah Hoti je u svom ekspozeu rekao da će nastojati da sačuva prijateljstva bez kojih Kosovo ne može da napeduje ka integraciji u EU.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

“Mi smo jedna nacija kojoj treba vlada koja će biti u službi naroda, a ne da eksperimentiše”, rekao je Hoti i dodao da bi populistička vlada bila štetna za kosovsko društvo.

“Verujem da možemo da izgraditi demokratsko društvo i državu. Želimo da ojačamo saardnju između različitih delova našeg društva . Naša vlada će biti zasnovana na tim načelima”, naveo je Hoti u svom obraćanju u Skupštini Kosova uoči glasanja za izbor nove vlade.

Govoreći o prioritetima njegove vlade, Hoti je izdvojio borbu protiv koronavirusa i ekonomski oporavak nakon pandemije.

“Imaćemo i druge prioritete, a to je jačanje integriteta, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, dijalog sa Srbijom uz pomoć EU i SAD”, naveo je Hoti.

On je napomenuo da će nastojati da sarađuje sa svim političkim strankama kada je u pitanju dijalog sa Srbijom.

Govoreći detaljnije o dijalogu sa Srbijom, Hoti je poručio da je jako važno postići dogovor o normalizaciji odnosa i napomenuo da će nova vlada u tom procesu poštovati Ustav Kosova.

“Dogovor između Kosova i Srbije će se završiti uzajamnim priznavanjem, čime će se ostavariti stabilnost Koosva i obezbediti integracija u EU”, rekao je Hoti i ponovio da dijalog sa Srbijom zahteva političko jedinstvo.

On je naveo da će Skupština Kosova nadgledati sve postignute sporazume sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu