Kosovska policija razjašnjava procedure ulaska

Kosovska policija pojasnila je proceduru prilikom ulaska na KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/Petrit Prenaj
Ilustracija: EPA-EFE/Petrit Prenaj

Konfuzija na Jarinju – ko može, a ko ne može dalje

Objasnila je proceduru nakon što su usled ublažavanja mera zbog pandemije izazvane koronavirusom, otvoreni neki administrativni prelazi.

Kako se navodi na Fejsbuk nalogu Kosovske policije procedura prilikom ulaska na KiM podrazumeva da sve osobe koje uđu na teritoriju KiM sa urađenim testom na kovid 19, ne starijim od četiri dana, nisu dužne da ostanu u samoizolaciji.

U slučaju da osobe nemaju urađen test na kovid 19, potpisuju izjavu o samoizolaciji u trajanju od sedam dana.

Kada medicinski tim proceni da osobe imaju simptome infekcije kovid 19, propisuje uputstva kako se postupa u toj situaciji.

Da bi ušli na KiM, strani državljani koji nemaju urađen test na kovid 19, kako se navodi, moraju imati pravne dokaze o svom prebivalištu na Kosovu, kako bi se obezbedilo poštovanje mere samoizolacije.

Osobe koje ne predoče dokaze prebivališta u kojima će sami boraviti u izolaciji, ne mogu ući na Kosovo.

Izuzetak od ovog pravila, kako je saopšteno, su studenti koji dolaze na Kosovo da polažu ispite, pod uslovom da se istog dana vrate u svoje zemlje.

Ulazak studentima je moguć dokazivanjem identiteta važećim dokumentom koji je izdala odgovarajuća obrazovna ustanova na Kosovu.

Osobe koje nameravaju da prođu kroz Kosovo, tranzitno, izuzeti su od ovih pravila, saopšteno je iz Kosovske policije, prenelo je Kosovo onlajn.

Od 1. juna prištinske vlasti otvorile su prelaze Merdare, Vrbnica, Kula, Đeneral Janković, Bela Zemlja i Jarinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu