Migranti divljali u centru Zagreba, u stanici jedan ujeo policajca

Dvojica tražilaca azila sinoć su oko 21 sat u centru Zagreba pravili nered i divljali u Importana centru.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/ Chalabala
Ilustracija: Deposit photos/ Chalabala

Zbog incidenta je odmah intervenisala policija, koja je dvojicu uhapsila i odvela u policijsku stanicu.

Utvrđeno da je reč o 34-godišnjem državljaninu Alžira i njegovom maloletnom prijatelju iz Libije koji su tokom večeri u vidno alkoholisanom stanju narušavali javni red i mir. Alkotest su, kažu iz PU zagrebačke, obojica odbila, a odranije su imali na telu više povreda pa je to bio dodatni motiv da se temeljno istraže okolnosti koje su dovele do njihovog divljanja pred građanima.

"Obojica se dovode u vezu s činjenjem više kaznenih dela. Maloletnik je i u službenim prostorijama dalje nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, te je pružao aktivini otpor i pokušavao da se udalji iz stanice pa su policijski službenici nad njim upotrebili sredstva prisile", otkrivaju još iz zagrebačke policije.

No privedeni mladići nisu se zaustavili već je maloletnik, u jednom trenutku dok je nasrtao na policajca, odlučio da ga i ugrize za ruku, nakon čega je dalje, ničim izazvan udarcem razbio stakleni zid vrata u stanici.

Na kraju je morala da interveniše Hitna pomoć, koja je maloletnog Libijca prevezla na sanaciju posekotina u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj, dok je ugrizenom policajcu pomoć pružena u KBC Sestre milosrdnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 158 idi na stranu