Šta je ko govorio o slučaju "političar pedofil"

Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", pre skoro tri meseca izjavio je da poseduje dokaze o poznatom političaru koji je zlostavljao decu.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Pročitajte još:

Tužilaštvo traži od Jurića dokaze o političaru pedofilu; "Nije mi jasno zašto je sve došlo do medija"

On je tom prilikom, gostujući u jutarnjem programu TV Prve, upitan da li će taj političar učestvovati i u izbornoj kampanji i obećavati svima nama bolji život. Njegov odgovor je bio potvrdan.

“Da imam dokaze koje sam imao u slučaju novosadskog doktora i čoveka koji je uhapšen pre njega, ja bih ih naravno dao. Imam određene dokaze koji nisu dovoljni. Nemam svedočenja. Fotografije sa kamera i to nije dovoljno za osuđujuću presudu”, izjavio je Jurić tada.

“Ja sam zbog toga izašao u javnost, neophodna su nam svedočenja i, kao što se sada javljaju žrtve‚za doktora, očekujem da nam se jave i druge žrtve drugih ljudi, pa i političara. Ja im govorim, zaštitićemo vas, staću ispred vas…”, dodao je on.

Odgovarajući na pitanje zašto o tom političaru nešto ne kaže njegovom šefu, odgovara da nije siguran da ga taj šef neće zaštititi. Ponovio je da ne zna kome da veruje, odnosno da većini političara ne veruje.

Voditelji su potom ponovili da je u toku izborna kampanja i da će oni vrlo verovatno ugostiti tog političara o kome govori, a da neće znati da je to on, kao uostalom i druge televizije, i da će se u okviru kampanje promovisati taj isti političar i njegov program.

Jurić je potom odgovorio: “Vi ste do sada, a ne samo vi, nego i sve televizije s nacionalnom frekvencijom, tog čoveka ugošćavali iks puta…”

To gostovanje izazvalo je burnu reakciju javnosti, a iste večeri oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je pozvao Jurića da kaže ko je pedofil.

"Ako je to istina, molim da izađe sa tim, taj će biti uhapšen", rekao je Vučić.

Tri meseca kasnije i dalje se ne zna koji je političar u pitanju, a Jurić je još jednom gostovao u jutarnjem programu Prve. Ovog puta je proširio svoju prvobitnu izjavu rekavši da nadležni u Srbiji imaju informacije ne samo o jednom, nego o desetinama političara koji su pedofili.

"Ja izlazim i i govorim o ovim stvarima, imam još jedno dete. Svesno dovodim u opasnost svoj život i svoju porodicu. Država i sistem i MUP znaju mnogo više od mene, ne za jednog nego za desetine političara", rekao je on tom prilikom i dodao da će kad bude imao dokaze sve to dostaviti Tužilaštvu.

Tim povodom reagovao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je izjavio da očekuje da nadležno tužilaštvo reaguje povodom informacija koje je Igor Jurić izneo.

On je tom prilikom izjavio da, zbog nepotrebnih kontroverzi koje su se stvorile zbog njegove izjave, nije bitno da li je u pitanju poznati politričar.

"Za počinioca takvog dela, bio on političar ili ne, bogat i uticajan ili ne, ne sme da bude bilo kakvih povlastica, sakrivanja, popuštanja ili drugačijeg tretmana u svakom krivičnom delu, a pogotovo kada se radi o optužbama Igora Jurića, koje ne shvatam olako, da je jedno dete silovano", naveo je Stefanović.

Nekoliko dana nakon Stefanovićeve izjave, Više javno tužilaštvo u Beogradu je formiralo predmet i pozvalo Igora Jurića da povodom navoda koje je izneo u medijima iznese bliže podatke.

Tužilaštvo je tražilo podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog javnog tužilaštva, a informaciju je potvrdio i sam Jurić.

"Da, tačno je da sam pozvan u Više tužilaštvo. Nije mi jasno zašto je sve došlo do medija pre nego što se sve i desilo", rekao je kratko Jurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 225 idi na stranu