Bura u studiju: "Ko je političar pedofil?" - "Kada budem imao konkretne dokaze izneću informacije" VIDEO

Početkom marta Igor Jurić je rekao za Tv Prva da ima odrežene dokaze o političaru koji zlostavlja decu, ali da još uvek prikuplja informacije.

Izvor: B92, Prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Sekretarka MUP-a BIljana Popović-Ivković pozvala je ove nedelje Jurića da saopšti o kome se radi i priloži dokaze nadležnima.

Jurić je u subotu rekao da policija sada zna mnogo više o njega.

Jurić i Popović -Ivković gostovali su jutarnjem programu Prve televizije te izneli svoje stavove o bezbednosti dece u Srbiji i rešavanju pojedinih slučajva.

Već nakon prvih rečenica gostiju jutarnjeg programa izbila je burna rasprava u studiju.

"Bezbednost i sigurnost dece je prioritet svih prioriteta. Ko god da ima saznanja da je neko mučio, zlostavljao bilo koje dete, to mora odmah da prijavi. Mi smo u prethodnom periodu uhapsili veliki broj pedofila i slovatelja", rekla je državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović-Ivković.

Ona je poručila da Igor Jurić mora da prijavi sve što zna jer zbog toga neko dete pati i trpi nasilje.

Igor Jurić rekao je da je saglasan sa mišljenjem ministra Nebojše Stefanovića da se od ovog slučaja pravi medijska senzacija.

"Kada budem imao dokaze konkretne ja ću da izađem, doći ću i reći o čemu se radi", odgovorio je Jurić.

On je rekao da ga je sekretarka Popović Ivković prozivala u medijima, ali da ga nije lično pitala ništa o ovom slučaju.

"Ko je političar pedofil – morate to prijaviti policiji. Ako imate saznanja to morate da podelite sa institucijama“, ponovila je Popović Ivković.

"Vi ste dužni građanima Srbije. Ako imate dokaze recite ko je političar pedofil. i Ja sam kao majka 12-godišnje devojčice želim to da znam“.

Jurić je rekao da je sa pričom o političaru pedofilu izašao da bi se u javnosti pokrenula priča o tome.

"Priznajem da sam tada pogrešio, ali sam imao najbolju nameru. Cilj je bio da se pokrene ta tema", rekao je Jurić.

"Ja se izvinjavam ako sam uznemirio javnost, izvinjavam se svim ljudima naše zemlje. Ja sve radim srcem, ovo je misija za koju ću se boriti dok sa živ. ova tema je jako osetljiva. Neko treba da svedoči i nekoga treba zaštititi. Ja sam odgovoran ne samo za svoju porodicu, nego za drgu decu. Svi znaju koliko je teško svedočenje protiv seksualnog prestupnika. Te žene ta deca teško sveodče jer se plaše. Ja zbog toga vrlo dobro znam šta radim", objasnio je osnivač Fondacije Tijana Jurić.

"Ja ću vama sve dostaviti. Ja bih najviše voleo da fonadija Tijana Jurić ne postoji i da nikada niste čuli za mene. Ali, neke stvari u sistemu moraju da se menjaju" dodao je on.

Jurić je potvrdio da garantuje da institucije koje su iznad njega takođe imaju informacije o pedofiliji.

Ivković-Popović je objasnila o čemu se radi kada je u pitanju slućaj devojčice Eleonore Arežine, za koji Jurič tvrdi da se ne istraga ne spovodi kako treba i da je dežavna sekretarka rekla da nije vreme da se priča o tom slučaju.

Kako je rekla, Jurić ne čini dobro pričanjem o tome jer otkriva korake njenom ocu u Nemačkoj te da je slučaj vrlo ozbiljan jer se odvija ispred dva suda.

"Uznemirili ste javnost u nekoliko navrata jer ste rekli da postoji političar pedofil. Juče ste rekli da znate za desetine političara pedofila".

"Kako je državna sekretarka rekla o slučaju male Nore „nije vreme da se sada o tome priča““, rekao je Igor Jurić na pitanje da kaže o kojem političaru pedofilu se radi. "Prikljupljam dokaze, pričamo o tome kako se štite svedoci, moramo se pripremiti. Pričali smo da li se može promeniti identitet. Pričali smo o tome da se ljudi plaše i nije im lako. Dok ne budem imao pristanak porodice ja neću izaći sa podacima jer onda nemam slučaj", rekao je Jurić.

Do sukoba je došlo kada je Jurić rekao da ne veruje institucijama i da mnoge žrtve nasilja dolaze upravo kod njega da to prijave.

Popović-Ivković je rekla da će država uvesti sistem koji je i bolji od sistema Amber alert te da se država stara o bezbednosti dece. "Nemamo nestale dece u Srbiji", rekla je državna sekretarka MUP-a.

Navode Jurića da je sekretarka bila protvi uvođenja sistema Amber alert, ona je negirala. "Ja sam samo govorila da su policijski službenici treba da procene da li se dete udaljilo od kuće ili je reč o krivičnom delu otmice", rekla je Popović Ivković.

Jurić se zahvalio institucijama Republike što su prihvatili Tijanin zakon. On je rekao da su pregovori o Amber alertu u toku i da se nada da će predsednk Srbije objaviti da li postoje uslovi da se to uvede do kraja godine.

Tokom rasprave državna sekretarka je više puta pozvala Jurića da kaže o kojem političaru se radi kao i da očekuje da sve dokaze priloži MUP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu