Oglasio se opet "italijanski šerif": Šaljete nam ljude sa natpisom - Pokaj se, za sve si ti kriv VIDEO

Predsednik Italijanske regije Kampanja Vićenco De Luka oštro je kritikovao odluku vlade da angažuje 60 hiljada volontera nazvanih "socijalni asistenti".

Izvor: Tanjug
Podeli
AP Photo/Domenico Stinellis
AP Photo/Domenico Stinellis

Oni bi trebalo da pomognu snagama reda u nadgledanju poštovanja važećih mera zaštite od koronavirusa.

Luku italijanski mediji naziva "šerif" aludirajući na njegov način obraćnaja, a postao je poznat širom sveta po pretnji da će onima koji ne poštuju zabranu okupljanja poslati karabinjere sa bacačima plamena".

U svojoj redovnoj video poruci, De Luka ironično zaključuje da su "od vlade očekivali milione evra za zdravstvo", kao pomoć nakon pandemije, ali su dobili "socijalne asistente", čiju misiju je De Luka nazvao "mističnom".

Naime, kako prenosi Ansa, "socijalni asistenti" ne mogu napisati kazne, ne mogu regulisati saobraćaj, ne mogu kazniti onoga ko se ne drži propisane mere rastojanja između stolova, ne mogu regulisati okupljanje mladih.

"Pitali smo onda vladu šta mogu da rade ovi 'socijalni asistenti' i rečeno nam je da mogu delovati kao moralna opomena, to praktički znaci da će raditi spirituale vežbe", kaze De Luka, i zaključuje: "Dakle videćemo 60 hiljada osoba koje hodaju okolo sa brojanicom u rukama i natpisom na prsima Pokaj se, za sve si ti kriv", poručio je de Luka u svom stilu.

Pitao je kaže i Vladu da li će među 60 hiljada "socijalnih asistenata2 biti osobe sa posebnim obrazovanjem, nekom specijalizacijom: "ništa od toga, dakle imaćemo osobe koje su se obrazovali ni za šta i koji će raditi ništa", zaključuje predsednik regije Kampanja Vincenzo De Luka.

c

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 516 idi na stranu