Mediji: Izvršni odbor DS o disciplinskom postupku protiv "neposlušnih"

Izvršni odbor Demokratske stranke raspravljaće danas o disciplinskom postupku protiv predsednika i još šest članova Statutarne komisije stranke, prenose mediji.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ ANDRIA VUKELIC/ nr
FOTO TANJUG/ ANDRIA VUKELIC/ nr

Taj proces pokrenuo je šef DS Zoran Lutovac.

Njima se na teret stavlja, kako su rekli neki od optuženih članova ovog tela, sloboda mišljenja i odlučivanja. Naime, oni su doneli odluku da su i sednica Glavnog odbora koju je za 17. maj zakazala jedna trećina nezadovoljnih članova, ali i ona koju je za 31. maj sazvao Lutovac - u skladu sa Statutom.

Zbog ovakvog glasanja, Lutovac je protiv sedam od devet članova Statutarne komisije pokrenuo disciplinski postupak.

Dragan Radulović, zamenik predsednika Statutarne komisije, kome bi u subotu trebalo da se "sudi", poslao je pismo Predsedništvu i Izvršnom odboru, u kojem ih obaveštava da se neće pojaviti na današnjoj sednici, kako bi "i time doprineo da ova bruka DS prođe u tišini i što pre se zaboravi".

On je u svoju odbranu citirao i deo Statuta DS, u kojem se jasno kaže da "član stranke ne može biti pozvan na odgovornost zbog iznetog mišenja ili glasanja u okviru organa stranke":

- Ako bi, i pored nedopuštenosti, ovakav postupak bio nastavljen, izazvao bi niz apsurdnih situacija. Pre svega, ko je taj, pogotovo u slučaju Statutarne komisije, ko određuje koje su odluke "ispravne"? Za koliko "neispravnih" odluka treba glasati da bi se poveo disciplinski postupak? Šta biva sa počiniocima ako stalno glasaju "neispravno", ali su u manjini, pa se donose "ispravne" odluke? Koga goniti kad je glasanje tajno, a većinom doneta "neispravna odluka" - upitao je u pismu Radulović kolege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu