CNN: Tramp kontinuirano zloupotrebljava moć

CNN u današnjem komentaru ocenjuje da američki predsednik Donald Tramp kontinuirano zloupotrebljava moć, zbog čega je i pokrenut postupak za njegov opoziv.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA/EFE Shawn Thew
Foto: EPA/EFE Shawn Thew

Ali i primećuje da ga je, po svemu sudeći, oslobađajuća presuda Kongresa samo još više ohrabrila da svoj autoritet na svakom koraku stavlja u službu svoje "ćudljive naravi".

Sasvim je normalno da bilo koji američki predsednik koristi medije kako bi obezbedio svoj reizbor i prilike za to su brojne, od redovnog godišnjeg govora o stanju nacije do objavljivanja političkih stavova na društvenim mrežama. I Tramp nije jedini predsednik koji je prelazio granice predsedničke moći i uticaja, ali njegova česta oštra prekoračenja i poruke ličnog karaktera pokazuju više nego ikada ranije da je šef Bele kuće uveren da sme da uradi šta hoće i kad god hoće ako poroceni da je to povoljno za njegove lične ciljeve.

CNN ocenjuje da je od početka njegovog mandata evidentno Trampovo zanemarivanje principa da dobra vlast podrazumeva odvajanje ličnih i političkih motiva.

"On rukovodi Belom kućom kao da je to njegova kancelarija u Tramp Taueru u Njujorku, sa spletkama na svakom koraku, sa potčinjenima i članovima porodice koji su svi do jednog posvećeni i podređeni njegovoj impulsivnoj ličnosti", navodi u komentaru CNN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 516 idi na stranu