"Đukanovića ne zanima turizam, Crna Gora je privatna država"

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da bi trebalo popisati crnogorske tajkune u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli
EPA/Boris Pejovic
EPA/Boris Pejovic

On je rekao da bi to bila bolja mera reciprociteta nego zabrana sletanja "Montenegro erlajnsa" na aerodrom u Beogradu.

"Nego bih popisao crnogorske tajkune koji su stvorili poslovne imperije po Srbiji i odatle promovišu antisrpsku politiku i takozvanu državu Kosovo i proterao bi ih, a njihovoj deci zabranio da se provode po Beogradu", rekao je Knežević.

Knežević je opisao "model funkcionisanja crnogorske vlasti kao žirafu".

"Mislim da bi Srbija trebalo da zamrzne imovinu crnogorskih tajkuna koji finansiraju i promovišu antisrpstvo u Crnoj Gori. Njihov model funkcionisanja je poznat kao 'žirafa', glava im je u Srbiji, a noge u Crnoj Gori", rekao je on.

Knežević je odluku vlasti Crne Gore da se Srbija predstavi kao žarište koronavirusa u regionu opisao kao "uličarski pokušaj".

"Očigledan je svojevrstan vid frustracije zbog sve intenzivnije sabornosti srpskog naroda gde god da živi. Na ovaj način crnogorski režim demonstrira nemoć i šalje jasnu poruku ko generiše tenziju i na izraženoj srbofobiji ulazi u izbornu kampanju", kazao je on.

Prema njegovim rečima, predsednik Crne Gore Milo Đukanović takvim potezima pravi predizborni cirkus kako bi nametnuo temu "ugrožene crnogorske nezavisnosti".

"U vreme prošlih izbora nezavisnost je, navodno, bila ugrožena od Rusije, u vreme ovih izbora biće ugrožena od Srbije, iako ceo svet vidi da je upravo Đukanović najveća pretnja za crnogorsku nezavisnost", zaključio je on.

Iako će odluka Crne Gore da ne dozvoli ulazak Srba u tu zemlju uticati na turističku sezonu, Knežević smatra da to ne zabrinjava Đukanovića.

"Đukanovića uopšte ne zanima kakva će biti turistička sezona jer je tranzit kokaina njegov zaštitni brend. Sve dok budemo mogli da švercujemo kokain, do tada će nam i trajati ovakva privatna država", rekao je on za beogradske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu