Mediji: Ljajić će biti novi ambasador u Turskoj; Ljajić: Tačno koliko i vest da ću postati centarfor Barselone

Prema pisanju pojedinih medija, aktuelni ministar trgovine, turizma i telekomunikacija postaće novi ambasador Srbije u Turskoj nakon izbora.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Screenshot/TV Prva
Screenshot/TV Prva

Kako navode, Rasim Ljajić je još ranije izjavio da više neće biti ministar, a novo zaposlenje bi mogao pronaći u diplomatskim krugovima.

Ministar Rasim Ljajić demantovao je navode da se sprema da posle izbora preuzme funkciju ambasadora u Turskoj kao "gnusnu laž".

On veruje da je vest sračunata na njegovu diskreditaciju u javnosti, nepunih mesec dana pred izbore.

"Malo je reći da je ovo najobičniji fake news, jer je ovde čitava priča iskonstruisana od početka do kraja, a vest je jednako tačna kao da je neko objavio da ću postati centarfor Barselone", navodi Ljajić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Koliko je tekst neprofesionalan i zlonameran, govori, kako ističe, i činjenica da su od cele njegove izjave, kojom je negirao i svaku pomisao da bi to moglo da se dogodi, objavljene bukvalno dve-tri reči.

"O ambasadorskoj funkciji nikada ni razmišljao nisam, jer mislim da taj posao ne bih dobro radio, a kamoli da sam o tome sa nekim razgovarao, jer to nije u domenu mog interesovanja", kaže ministar Ljajić i dodaje da zbog toga ni posle ovih izbora, ni posle bilo kojih izbora, neće biti ambasador niti u Turskoj, ni u bilo kojoj drugoj zemlji.

S druge strane, i kada bi dobio eventualno neku takvu ponudu, nikada je ne bi prihvatio.

"To bi bila klasična izdaja birača, simpatizera i ogromnog broja stranačkih aktivista, koji su sve ove godine verovali u mene i ideju koju zastupam. To bi bio čin svojevrsnog i političkog i ljudskog dezerterstva", ističe ministar.

"Suočavao sam se u politici sa različitim informacijama, dezinformacijama, optužbama, ali nikada ovako podmuklo i tendenciozno niko nije plasirao ovakvu laž, neposredno pre održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora", kaže Ljajić i dodaje da je od objave ove vesti prinuđen da odgovara na brojne pozive i poruke ljudi iz Srbije i regiona, objašnjavajući im da u toj informaciji nema ni zrna istine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu