"Brnabić je mogla da pozove mene"

Premijer CG Duško Marković rekao je da telefoni rade i vlasti iz Srbije su mogle da nazovu ako ih zanimaju odluke CG da zasad neće otvoriti granicu prema Srbiji

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"Brnabić je mogla da pozove mene, Vučić Ðukanovića. Da mi idemo tamo i da pitamo šta da radimo, ne nikako. Ne polažemo nikome račune. Ozbiljno smo društvo i evropski se ponašamo. Nismo dobili primedbu ni od jedne zemlje u odnosu na odluku o granicama. Dobili smo samo čestitke”, rekao je Marković na konferenciji za novinare posle "premijerskog sata", pišu podgoričke Vijesti.

Prema njegovim rečima, zanimljivo je da jedna konferencija za novinare na kojoj su najavljene odluke, može da izazove toliko bure i optužbi na račun Crne Gore.

"Mi se tako ne ponašamo. Srbija je među prvima zatvorila granicu i Srbija je država koja je odmah zabranila izvoz medicinske opreme za Crnu Goru. Srbija je zabranila izvoz pšenice, ali nismo reagovali na to, jer smo cenili da su to odluke vlasti Srbije", naveo je Marković odgovarajući na pitanja novinara.

On je dodao da ne zna šta je povod za izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poručio da se odluka Crne Gore da zasad ne otvori granice sa Srbijom zasniva na epidemiološkim standardima.

Komentarišući odluku srpskih vlasti da se ne dozvoli sletanje aviona Montenegro erlajnsa, Marković je kazao da je i to odluka srpskih vlasti te da se traži alternativa kao i u slučaju pšenice.

"Ona nije logična, nećemo tražiti objašnjenje za to", rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu