"Važno je da se Beograđani i dalje pridržavaju mera"

Važno je da Beograđani budu obazrivi i da zadrže visok nivo svesti o poštovanju preporuka epidemiološke struke, kazao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

On je za RTS dodao da zna da to nije lako posle napornog perioda i stanja izolovanosti, ali da nije vreme za potpuno opuštanje.

"I dalje je na neki način vanredna situacija, iako nije vanredno stanje. Posebno u javnom prevozu, kao jednom od najizazovnijih problema u vreme epidemije, ćemo insistirati na preporukama sugrađanima i ukazivati na značaj fizičke distance", naveo je Radojičić.

Kako je kazao, broj zaraženih se u Beogradu znatno smanjio te je na 600-700 ispitanih poslednjih dana, pozitivnih ispod 10.

Spasovdanske litije sutra neće biti, kazao je on te dodao da će slava Beograda - Spasovdan, koji Beograd proslavlja od 1403. godine, otkad je postao prestonica Srbije, svakako biti obeležena na lep i dostojanstven način.

Govoreći o podizanju "Tiršove 2", Radojičić je izneo konstataciju da se radovi na izgradnji odvijaju sporije nego što je želeo i da očekuje da se sa radom počne krajem ove ili početkom naredne godine.

"Nadam se da ćemo za dve godine imati novu savremenu kliniku za decu na 30.000 kvadratnih metara", istakao je on.

Kada je reč o rebalansu gradskog budžeta, naveo je da je budžet sa 109 milijardi dinara smanjen za 25 odsto dodavši da će se truditi da pitanja ekologije, zdrave životne sredine, zagađenja... budu i dalje aktuelna.

"To mi je jedan od prioriteta u radu pored završetka Tiršove 2", rekao je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu