Stefanović: Aleksić manipuliše građanima Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je istakao da će sudski proces pokazati istinu o slučaju "Jovanjica".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: TV Prva, screenshot, arhiva
Foto: TV Prva, screenshot, arhiva

Pozvao je danas potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića da prestane da laže i blati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog brata i profesionalce iz policije i tužilaštva i

Aleksić u intervjuu listu "Danas" tvrdi da je dokument Tužilaštva za organizovani kriminal o veštačenju telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije skandalozan i da je to tužilaštvo poslužilo bratu predsednika Srbije Andreju kao podrška u postupku po tužbi koju je podneo protiv Aleksića, zbog čega je zatražio nezavisno veštačenje.

Stefanović ističe da Aleksić ponovljenim lažima pokušava da manipuliše građanima Srbije, kao i da u to, pored bezbednosnih službi, pokušava da uvuče i srpsko tužilaštvo.

Kao dokaze za te tvrdnje Stefanović je rekao da je istraga utvrdila da ni predsednik Vučić, ni njegov brat nikada nisu imali telefonsku komunikaciju sa Koluvijom, da su veštačenje sprovodili eksperti koji decenijama rade u službama bezbednosti i koji su veštačenjem utvrdili da Koluvija nikada nije komunicirao sa Aleksandrom i Andrejom Vučićem.

"Policijski profesionalci koji su vodili i učestvovali u istrazi javno su demantovali da su bilo kada čuli za takvu informaciju, da su bilo kada došli do indicije da se nešto tako desilo a pogotovu da su takvu informaciju ili bilo kakvu drugu informaciju iz istrage dali Miroslavu Aleksiću", rekao je Stefanović.

On je podsetio i da su istražitelji detalje nalaza podelili samo sa tižilaštvom, a nakon završene istrage tu informaciju su dali javnosti zbog, kako kaže, interesa istine i pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu