Mozzart i igrači Borca podelili pakete pomoći najugroženijim Čačanima

U grad na Moravi stiglo 500 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Mozzartov humanitarni karavan nastavlja misiju pomaganja najugroženijima po čitavoj Srbiji

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo/Mozzart
Foto: Promo/Mozzart

Pored donacija za nabavku respiratora i ostale opreme za bolnice širom Srbije, novčane pomoći za zdravstvene ustanove, u toku je akcija pomoći penzionerima i socijalno ugroženim građanima širom Srbije i to u vidu nabavke i distribucije paketa sa najpotrebnijim životnim namirnicama.

Ovaj privredni gigant pripremio je 10.000 ovakvih paketa, a današnje odredište bio je Čačak, jedno od žarišta epidemije u Srbiji.

Pakete, koji se sastoje od osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava, sugrađanima su na kućne adrese dostavili Mozzartovi volonteri, zajedno sa košarkašima i fudbalerima čuvenog „Borca“ iz Čačka.

Foto: Promo/Mozzart
Foto: Promo/Mozzart

Prema rečima zamenice gradonačelnika Čačka Milice Dačić, brza reakcija kompanije Mozzart na samom početku epidemije COVID 19 nabavkom deset respiratora daleko je odjeknula. Za grad Čačak, usledila je pomoć Opštoj bolnici u ovom gradu u iznosu od 10.000 evra, a zatim i nabavka 500 paketa za najugroženije građane.

"Čačak i sigurna sam čitava društvena zajednica, veoma su zahvalni kompaniji Mozzart što je upravo naš grad na spisku za ovu značajnu pomoć našim Čačanima. Hvala i ostalim uspešnim privrednim subjektima i sportistima koji su se uključili u širu akciju, humanost i solidarnost su nam preko potrebni u ovim trenucima", istakla je Milica Dačić

Foto: Promo/Mozzart
Foto: Promo/Mozzart

Iz kompanije Mozzart poručuju i da su posebno ponosni na sve svoje zaposlene koji su praktično od prvog dana vanrednog stanja u službi građana Srbije.

"Naša kompanija iz godine u godinu dokazuje da nam je društvena odgovornost na samom vrhu lestvice preioriteta, a u vreme epidemije imamo razloga da budemo još ponosniji. U ovoj situaciji solidarnost je najvažnija, a ovi divni mladi ljudi koji su svakodnevno na terenu i pomažu svojim sugrađanima, pokazatelj su da zajedno možemo sve i da ćemo zajedno pobediti i u ovoj borbi. Kao i uvek težimo da povezujemo sport i humanost", rekao je direktor sektora korporativnih komunikacija Borjan Popović.

Foto: Promo/Mozzart
Foto: Promo/Mozzart

Naime, teški trenuci ujedinili su i pokazali humanost na delu i sportista čuvenog čačanskog Borca. Uvek se, kažu, rado odazovu kada su u prilici da pomogu. Ovo nije njihovo prvo humano delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 179 idi na stranu