Koronavirus "ušao" u dom za stara lica u Splitu - evakuišu se korisnici

Zbog sumnje na koronavirus tokom večeri će iz jednog splitskog doma za starije i nemoćne osobe u KBC Split biti prebačeno oko 50 korisnika.

Izvor: index.hr
Podeli

Dosadašnja istraga pokazuje da je 10 korisnika pozitivno, doznaje Hina iz bolnice.

Kako neslužbeno saznaje portal Index za najmanje devet korsnika se čekaju nalazi.

U KBC će biti transportovano oko 50 lica koja su uglavnom polupokretna - za kretanje koriste hodalice, štapove i sl.

Kako se saznaje, pripremljen je tim da ukorisnik transportuje iz doma u KBC, a to bi trebalo da traje gotovo celu noć. U bolnici tvrde da su dobro pripremljeni i imaju sve uslove za prihvatanje bolesnika.

Nakon što u KBC budu prebačeni korisnici koji su boravili na drugom spratu doma, taj prostor će se isprazniti i dezinfikovati, kako bi se tamo mogli vratiti oni koji budu negativni na covid-19.

"Zbog sumnje kako je dep korisnika Doma za starije i nemoćne Split u smeštajnoj jedinici u Vukovarskoj ulici pozitivan na koronavirus, tokom večeri pristupilo se izmeštanju osoba smeštenih na jednom spratu Doma za starije i nemoćne. U međusobnoj koordinaciji KBC-a Split, NZJZ-a i uprave Doma za starije i nemoćne odlučeno je kako će isti biti smješteni u KBC-u Split na Križinama do konačne kliničke obrade i eventualne potvrde nalaza o broju zaraženih osoba na koronavirus. Više informacija o izmeštanju korisnika Doma za starije i nemoćne iznećemo sutra 8. 4. 2020. na pres konferenciji", stoji u saopštenju kriznog štaba medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu