Nova žrtva koronavirusa u Republici Srpskoj, ukupno 11

Na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Banjaluci preminuo je muškarac, kod kojeg je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: EPA/ChristianBruna
Ilustracija: EPA/ChristianBruna

Reč je o šezdesetpetogodišnjem pacijentu iz Laktaša koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja, saopštili su iz UKC.

Na lečenju je bio od 2. aprila.

Ovo je 11. smrtni slučaj u Republici Srpskoj (RS) od koronavirusa.

U protekla 24 časa u RS je koronavirus potvrđen kod još 42 osobe.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je da je koronavirusom ukupno zaraženo 346 osoba u ovom entitetu.

"Većina novozaraženih dolazi iz porodičnih žarišta, dok je njih deset bilo u kontaktu sa osobom koja je bila pozitivna na koronavirus. Njih dvadesetak nije moglo da potvrde na koji način su zaraženi, a njihove kontakte pratimo", kazao je Šeranić.

Od ukupnog broja novih slučajeva najviše je iz Banjaluke - 27, četiri osobe su iz Laktaša, tri iz Šipova, dve iz Mrkonjić Grada, a po jedna iz Kotor Varoši. Čelinca, Kneževa, Ribnika, Prnjavora i Novog Grada.

Prema poslednjim informacijama iz Federacije BiH, koronavirusom novozaražene su 24 sobe, dve iz Sarajeva, dve iz Zenice, devet iz Čapljine, sedam iz Čitluka, tri iz Mostara i jedna osoba iz Jablanice.

Hercegovačko-neretvanski kanton najugroženiji je u Federaciji BiH, gde je do sada registrovano ukupno 123 slučaja zaraze novim koronavirusom.

Nakon žarišta u Konjicu i Mostaru, poslednjih dana posebno je izražen porast broja zaraženih u Čitluku i Čapljini.

U BiH je koronavirusom ukupno zaraženo 740 osoba, a 31 osoba je preminula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu