Avion sa ruskom medicinskom pomoći sleteo u Njujork

Ruski vojni transportni avion stigao je u Sjedinjene Američke Države, noseći tone medicinske opreme i maski u pomoć Vašingtonu u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Getty Images / Stringer
Getty Images / Stringer

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je pomoć u telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u ponedeljak, kada su dvojica lidera razgovarali o tome kako najbolje da odgovore na epidemiju korona virusa, preneo je Rojters.

Avion u organizaciji ruskog Ministarstva odbrane poleteo je rano jutros sa aerodroma nedaleko od Moskve i posle 8.000 kilometara dugog puta prizemljio se u Njujorku, gradu koji je najviše pomogođen epidemijom koronavirusa u SAD, pišu svetski mediji.

Pošiljka će verovatno biti nepopularna kod nekih kritičara Trampa koji su ga pozvali da se drži podalje od Putina i koji tvrde da Moskva koristi takvu vrstu pomoći kao geopolitički i propagandni alat za unapređivanje svog uticaja, što Kremlj negira, navela je agencija.

"Tramp je sa zahvalnošću prihvatio ovu humanitarnu pomoć", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je sinoć Interfaks .

Američki zvanicnik iz Vašingtona potvrdio je da je pošiljka bila direktan rezultat telefonskog razgovora Trampa i Putina u ponedeljak.

On je rekao da se pomoć sastoji od 60 tona ventilatora, maski, respiratora i druge opreme.

U SAD ima gotovo 210.000 zaraženih od korona virusa i skoro 5.000 smrtnih slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 530 idi na stranu