"Kralj nargile" na čelu kriznog štaba: Ima samo 24 godine i kvalifikacije koje čude mnoge FOTO

Na čelo Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona postavljen je Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije.

Izvor: oslobodjenje.ba
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/pajche
Ilustracija: Deposit photos/pajche

Reč je o najmlađem zapovedniku štaba u BiH, jer Isak ima samo 24 godine, a pre ministarske dužnosti, kako navodi portal Oslobođenje, bio je poznat kao jutjuber.

Naime, ministar je pre fotelje snimao video-snimke na kojima je kao King Šiša promovisao pušenje nargile ali i izmislio nargile sa ukusom kupusa i nutele.

Inače, Isak je završio Tursko-bosanski koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici, gde je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste, nakon čega je upisao postdiplomski master studije ekonomskih nauka.

Arnel je bio i direktor zeničke agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine, a otac mu je Ramo Isak, predsednik Kantonalnog odbora A-SDA i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a ranije gradski većnik i izaslanik u federalnom Domu naroda.

View this post on Instagram

Poštovani građani Zeničko-dobojskog kantona, Nakon naredbe FUCZ uvidjeli smo poteškoće građana da dođu do osnovnih namirnica i hrane. Zato je Kantonalni štab civilne zaštite ZDK odlučio izdati naredbu koja omogućava ŠALTER PRODAJU HRANE. Federalni štab je ograničio rad ugostiteljskih objekata naredbom od 17.03., a naš Štab CZ je već 19.03. donio Naredbu o šalterskoj prodaji, jer smo željeli olakšati našim građanima koji su u potrebi, s obzirom da nisu svi u mogućnosti spremiti sebi hranu. Također, kao Kantonalni štab civilne zaštite izdali smo naredbu za sve općine u ZDK da moraju hitno izdvojiti sredstva za zdravstvene ustanove u kojima su oni osnivači za nabavku neophodne opreme. Na to smo se odlučili jer smo uvidjeli pripreme pojedinih gradonačelnika/načelnika za predizbornu kampanju i preusmjeravanje sredstva u ovoj teškoj situaciji u stvari koje su manje bitne od ljudskih života i sprječavanja širenja pandemije koja nas je zadesila. Kao što znate da značajan broj naselja u ZDK nema pristup pitkoj vodi, pa smo morali izdati i naredbu kojom je općinama/gradovima u ZDK naređeno da tamo gdje nije obezbjeđeno redovno snadbjevanje pitkom vodom stanovništva, da poduzmu sve mjere i radnje kako bi stanovništvo bilo kontinuirano snadbjeveno pitkom vodom. Dok su drugi bježeći od obaveza, odgovornosti i nadležnosti, treba istaći da je Krizni štab zasjedao 20 puta, Kantonalni štab civilne zaštite je zasjedao dva puta od dana proglašenja prirodne nesreće i donio niz važnih odluka. Kao komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite i ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK maksimalno sam angažovan u svim ovim aktivnostima, odnosno rukovodim istima. Već danima, ja nemam radnog vremena. Na raspolaganju sam svim službama zaštite i spašavanja 24/7 i stalno posvećen poslu i odgovornosti spram povjerenja koje su mi pružili građani. S druge strane, sve građane koji nemaju veliku potrebu za kretanjem izvan svojih kuća i stanova pozivam da se ne izlažu opasnosti da budu izloženi zarazi ili da budu prenosioci i tako ugroze živote i zdravlje svojih bližnjih i drugih građana.

A post shared by Arnel Isak (@arnel_isak) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 167 idi na stranu