"Izbori ili će biti oružanog sukoba": Šta kaže Samoopredeljenje?

Pokret Samoopredeljenje saopštio je da izjava gradonačelnika Kosovske Mitrovice nije stav tog pokreta.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2
Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice, koji je i član tog pokreta, Agim Bahtiri izjavio je da je održavanje izbora neophodno "ili će biti oružanog sukoba".

Bahtiri je danas za RTV Dukađini rekao da će, ako se nova vlada formira bez izbora, nastupiti "bratoubilaštvo" i pozvao predsednika Kosova Hašima Tačija na oprez i raspisivanje izbora.

Iz Samoopredeljenja je saopšteno da Kosovu "ne treba sukob".

Portparol Samoopredeljenja Arlind Mandjuka rekao je za prištinsku agenciju Telegraf.com da će posle pandemije koronavirusa izaći na izbore u skladu s Ustavom.

"Sada se u potpunosti bavimo pandemijom koronavirusa i čim taj virus ode i vratimo se u normalnost, u skladu s Ustavom idemo na nove izbore, kao što smo naveli pre nekoliko dana. Ne treba nam nikakav sukob, zajedno sa gradjanima ćemo zajedničkom disciplinom prevazići pandemiju i svaki drugi problem", rekao je Mandjuka.

Predsednik Hašim Tači je danas najavio da će ove sedmice obaviti konsultacije sa svim parlamentarnim strankama kako bi dobio sugestije i savete kojim putem da se ide posle prošlondeljnog pada vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu