Nastavak vanrednog zasedanja Skupštine, rasprava o Predlogu zakona o pravima boraca

Beograd -- Poslanici Skupštine Srbije nastavljaju rad raspravom o amadmanima na Predlog zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova porodica

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
EPA/KOCA SULEJMANOVIC
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Predlogom zakona se, kako je ranije rekao ministar za rad Zoran Ðorđević, ispravlja nepravda prema borcima poslednjeg rata.

Njime se predviđa nova kategorija korisnika koja nije postojala po dosadašnjim propisima, a to su borci koji su učestvovali u oružanim akcijama 90-tih godina i u ratu 1999.godine, a koji pod navedenim okolnostima nisu dobili telesno oštećenje.

Za tu kategoriju korisnika propisuju se nova prava, a to su pravo na borački dodatak, pravo na poseban penzijski staž, rešavanje stambenih potreba, pravo na boračku psomenicu, pravo na legitimaciju boraca, pravo na prioritet u zapošljavanju, naknada pogrednih troškova.

Predsedavajući, potpredsednik parlamenta Vladimir Marinković je rekao da su na zasedanje, na kome se raspravlja o Predlogu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica bili pozvani i svi članovi Vlade Srbije a da je prisutan ministar za rad boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević.

Sednica je počela oko 10.30 časova, a poslanica SRS Vjerica Radeta je "primetila" da vladajuća većina sve češće ima problema sa kvorumom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu