"U Prištini su pogrešili i preračunali se da će Srbiju neko na nešto naterati"

Urednica Sputnjika u Beogradu Ljubinka Milinčić je izjavila da zvaničnici u Prištini smatraju da vreme radi za njih.

Izvor: RTS
Podeli
Ilustracija: EPA Kushtrim Ternava
Ilustracija: EPA Kushtrim Ternava

Računali su i na to da će Srbiju neko naterati na nešto, ali da su, kako ocenjuje, pogrešili i preračunali se, rekla je ona je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a

Ističe da u odnosu sa Prištinom nema nikakvog reciprociteta.

“Oni su uveli takse bez ikakvog razloga i povoda, jer pre toga nisu poštovali ništa od onoga što su potpisali. Onda su uveli takse i sad trguju tim taksama. Njih užasno nervira što Srbija lobira da se smanji broj onih koji su priznali Kosovo”, ocenjuje Milinčićeva.

Smatra da je reciprocitet izmišljen da skrene pažnju.

“Oni čekaju, ali mislim da su se preračunali. Misle da vreme radi za njih i da će se nešto desiti, pa će neko nas naterati na nešto. Izgleda da su pogrešili. Meni se čini da vreme ovog puta radi za nas”, smatra Milinčićeva.

Kaže da je Srbija navikla na pritiske, nekada jače, nekada slabije.

“Stalno se vrši pritisak na nas. Ostaje nam da se ne damo. Njihovo je da traže, naše je da se borimo za ono što nama odgovara. Znamo da je teško, a nikad nije ni bilo lako. Ne smemo da damo ono što je naše, bez obzira što je neko rešio da Grenel mora čudesa da napravi i da Amerika pred izbore treba da ostvari spoljnopolitički uspeh”, naglašava Milinčićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu