"Netačne tvrdnje da vojsku spremamo za izlazak na ulice"

Crnogorsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da tvrdnje koje su objavili pojedini mediji da se u toj zemlji vojska priprema za izlazak na ulice nisu tačne.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Deposiphotos/ Mehaniq
Ilustracija: Deposiphotos/ Mehaniq

"Pokušaj da oružane snage Crne Gore okrenu protiv sopstvenog naroda" - sprema se izlazak na ulice

Kako se navodi u saopštenju, Vojska Crne Gore izvršava svoju ulogu u skladu sa Ustavom i zakonima svoje zemlje i u tome je neće pokolebati ni SPC, ni srpski tabloidi, "kao perjanice velikosrpskog projekta u regionu".

"Oni to dobro znaju, ali tekstovima, kao što je ovaj pod naslovom 'I vojsku pripremaju za izlazak na ulice', misle da mogu podići već vidno splaslu energiju političkih protesta zvanih 'litije' u organizaciji SPC", navodi Ministarstvo.

Ministarstvo je poručilo beogradskom listu Novosti, koji je objavio tekst pod takvim naslovom, ali i svim srpskim tabloidima da ne mogu uznemiriti javnost u Crnoj Gori.

"Građani Crne Gore su vas poodavno pročitali. I ovo pitanje znaćemo da rešimo na miran, evropski način. Crna Gora ima sve potencijale za to, kao i poluge da očuva stabilnost i bezbednost države i svojih građana", navodi se u reagovanju.

List Novosti je objavio da je deo pripadnika Vojske Crne Gore, u jeku izliva narodnog nezadovoljstva zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti, od svojih starešina dobio instrukciju da bi u slučaju pogoršanja bezbednosne situacije mogao biti angažovan na zadacima očuvanja javnog reda i mira, kao asistencija policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu