BiH: Deca se vratila iz Italije, odmah krenula u školu

Prošle sedmice su 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II posetili Italiju, a po dolasku u BiH su krenuli u školu.

Izvor: klix.ba
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Tatiana53
Ilustracija: Depositphotos/ Tatiana53

Međutim, nakon preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS juče su poslati kući iz ove obrazovne ustanove.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio direktor ove škole Sabahudin Dino Bakal, iz Epidemiološke službe je savetovano da decu pošalju kući. Dodao je da je u stalnom kontaktu s roditeljima i da su deca dobrog zdravstvenog stanja i bez ikakvih simptoma bolesti.

"Takođe smo u stalnoj vezi s Ministarstvom zdravlja KS koje izveštavamo o trenutnom zdravstvenom stanju dece. Prema nekom pravilu, deca bi trebalo da budu u izolaciji kući oko 14 dana, međutim, ne vidim potrebu za tim jer u Italiji su deca također pregledana i odmah su se vratila u škole. Ali, videćemo kako će biti", rekao je direktor Bakal.

Dodao je da su se iz Italije vratili u nedjelju, a odmah u ponedjeljak su ih po preporukama vratili iz škole.

"Ja sam odmah otišao kod doktora i otvorio bolovanje, a moja koleginica takođe. U kontaktu smo s roditeljima, dogovorili smo se da nam jave ukoliko bude određenih simptoma. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima i porodicama dece, tako da se nadamo da će sve biti dobro. Uglavnom, deca su zdrava", poručio je direktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu