Karticama EPS-a platio više od 21.000 litara goriva, oštetili preduzeće za 3.362.304 dinara

Na osnovu krivične prijave Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost "Elektroprivrede Srbije“ policija je uhapsila S. P i V. K.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Syda_Productions
Ilustracija: Depositphotos/ Syda_Productions

S. P, radnik ED Raška i V. K, bivši radnik Tehničkog centra EPS-a u Raškoj uhapšeni su zbog sumnje da su oštetili EPS i "EPS Distribuciju“ za ukupno 3,3 miliona dinara.

V. K. je osumnjičen da je uz pomoć S. P. tokom 2018. i 2019. godine na benzinskim pumpama NIS-a sipao 21.041 litar goriva za sebe i druge osobe i platio gorivo kompanijskim kreditnim karticama.

Na ovaj način oštetili su EPS za 1.272.951 dinar i "EPS Distribuciju“ za 2.089.353 dinara.

On se sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, dok će protiv pedesetjednogodišnjeg muškarca podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Kako se navodi u saopštenju MUP, sumnja se da su V. K., referent u Tehničkom centru Kraljevo Javnog preduzeća EPS, i pedesetjednogodišnji muškarac, od novembra 2018. godine do septembra 2019. godine došli u posed devet kartica za sipanje goriva, vlasništva JP EPS.

Kako se sumnja, oni su potom na benzinskim stanicama, koristeći kartice, sipali ukupno 21.136 litara goriva za lične potrebe i za potrebe trećih lica.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

U EPS-u će biti nastavljene pojačane kontrole da bi se predupredile ili otkrile eventualne zloupotrebe i na taj način zaštitila imovina EPS grupe.

JP EPS zahvaljuje na saradnji Ministarstvu unutrašnjih poslova, policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu