Požarevac: Sveštenik u porti crkve gurnuo čoveka i povredio ga

U porti Saborne crkve u Požarevcu, u ponedeljak ujutru dogodio se incident, u kojem je D. K. (59) zadobio tešku povredu u vidu preloma kuka.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ zx6r92
Ilustracija: Depositphotos/ zx6r92

Do incidenta je došlo nakon jutarnje službe koju je u Sabornoj crkvi služio episkop braničevski dr Ignjatije, pišu Večernje novosti.

Tokom verbalnog sukoba, navodi list, jedan od sveštenika odgurnuo je D. K.., nakon čega je on pao na beton i teško se povredio. U policiji su potvrdili da je došlo do incidenta, ali detalje ne otkrivaju, u interesu istrage, koja je u toku. Jedino je saopšteno da, na osnovu naredbe Osnovnog javnog tužilaštva, policija prikuplja potrebne podatke i uzima izjave oštećenog i svedoka.

Prema nezvaničnim saznanjima, D. K. došao je u Sabornu crkvu kako bi se požalio episkopu da mu je u Vlaškom Dolu sveštenstvo uzurpiralo imovinu u ime eparhije. Dok se on žalio episkopu, jedan od nekoliko prisutnih sveštenika prišao mu je i odgurnuo ga. Pošto je D. K. pao i ostao da leži na betonu, svi su se udaljili, pa je on sam nazvao policiju i Hitnu pomoć.

On će u Opštoj bolnici, zbog preloma kuka, biti podvrgnut operaciji, pa je od rođaka i građana zatraženo da dođu i daju krv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu