Crnogorski mediji: Zaplenjeno 100 IPA znački, umešan ruski konzul

Crnogorska granična policija pronašla je i zaplenila 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA).

Izvor: Pobjeda/Mina
Podeli
Depositphotos/ xload
Depositphotos/ xload

Značke su ilegalno transportovane u Crnu Goru koje je, kako se sumnja, trebalo da preuzme ruski počasni konzul Borivoje Đukuć.

U sredu,kako piše Pobjeda, oko jedan sat iza ponoći, na graničnom prelazu Dobrakovo, u autobusu srpskih registracija pronađen je paket sa lažnim policijskim iskaznicama.

Kako se navodi, graničnim policajcima je bilo sumnjivo da Međunarodna policijska asocijacija, ilegalno distribuira značke organizacije iz Srbije za Crnu Goru.

Na IPA iskaznicama koje su zaplenjene, na policijskom bedžu, izgraviran je natpis „Russian section“.

Pošiljka je odmah zaplenjena i obaveštena je crnogorska policija.

Ispitujući vozača autobusa, crnogorski policajci saznali su da mu je paket, neposredno pre polaska, uručio srednjovečni gospodin koji je pokazao svoju ličnu kartu i, uz molbu i sitnu finansijsku nadoknadu, zamolio da omanji paket „koji sadrži neku porodičnu dokumentaciju” prenese do Podgorice.

Kako je to uobičajeno, pošiljalac paketa je ostavio mogućnost da se kontaktira osoba koja u Podgorici treba da preuzme pošiljku.

Na listiću je bio zapisan broj telefona, kao i ime i prezime čoveka koji će paket sačekati na autobuskoj stanici u Podgorici, a ispostavilo se da je reč o Borivoju Đukiću, nekadašnjem počasnom konzulu Rusije u Crnoj Gori.

Da su granični policajci znali koje vlasnik telefonskog broja zapisanog na listiću uz paket, verovatno ne bi pošiljka tek tako bila zaplenjena.

Đukić je, kako se navodi, negde oko četiri sata izjutra, pozvao vozača autobusa i saznao da je razotkriven i da je policija na severu Crne Gore zaplenila paket koji je iščekivao.

On je odmah je isključio telefon i otišao iz Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 173 idi na stranu