"Putevi Srbije": Ponegde vlažni kolovozi i sneg do pet centimetara

Beograd -- JP "Putevi Srbije" saopštilo je jutros na osnovu izveštaja Štaba zimske službe da su na nekim deonicama putnih pravaca I prioriteta/A kategorije kolovozi vlažni

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Madrabothair
Ilustracija: Depositphotos/Madrabothair

Ponegde ima i snega do pet centimetara, piše u saopštenju.

Deonice na kojima ima snega su:

I B-36, Paraćin - Boljevac - Zaječar - dr.granica sa Bugarskom (granični prelaz Vrška Čuka), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

I B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

II A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

I B-21, Granica PZP Požega/Ivanjica (Divljaka) - Ivanjica - Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar (Javor), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Vranja, Zaječara.

Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Vranja.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Vranja, Zaječara.

Magla smanjuje vidljivost preko Čestobrodice i Crnog Vrha na 50-70m.

Sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B - 34 (Ðerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Umeren saobraćaj, dobra prohodnost puteva

U Srbiji je jutros dobra prohodnost puteva sa umerenim intezitetom saobraćaja uz povremeno veći broj vozila na pravcima koji vode ka zimskim centrima.

Jutra i noći su hladne sa temperaturama oko nultog podeljka, u planinskim predelima je još hladnije zato je opasnost od poledice izraženija, saopštava AMS S.

Vidljivost je dobra, slaba magla može usporavati saobraćaj na putevima pored reka i po kotlinama, prisutna je i sumaglica koja za sada ne utiče na bezbedno kretanje vozila.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja, dok kamioni na izlazu iz zemlje na Batrovcima čekaju 180, a na Sremskoj Rači 120 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 35 idi na stranu