Održan četvrti "U bojkot 2020"

Četvrti protest "U bojkot 2020", koji organizuje "Građanski otpor", održan je večeras u Beogradu.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na platou kod Filozofskog fakulteta bili su i lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac.

Na početku protesta okupljenima su se obratili student Pravnog fakulteta Lazar Ašanin iz Kragujevca i Aleksandar Todovski, koga su organizatori predstavili kao uzbunjivača, a nakon toga krenula je šetnja do sedišta Republičke izborne komisije u Ulici kralja Milana.

Ispred ulaza u Skupštinu Srbije, gde je sedište RIK-a, ostavili su praznu providnu glasačku kutiju sa natpisom "Građanski protest".

Prethodno su na početku okupljanja organizatori pozvali učesnike protesta da napišu predloge za dalje akcije, kao i predloge koje govornike da pozovu da im se obrate na sledećim okupljanjima.

Protestna šetnja krenula je od platoa kod Filozofskog fakulteta, preko Trga Republike i Terazija, potom Prizrenskom, Ulicom kraljice Natalije, Kneza Miloša i Kralja Milana do sedišta RIK-a.

Organizatori su kod Predsedništva pozvali okupljene da pruže podršku Dobrici Veselinoviću iz "Ne davimo Beograd" za koga su rekli da je pozvan na informativni razgovor u policiju, jer je nedavno slikao zgradu Predsedništva.

Na putu do RIK-a, kratko su se zaustavili na Terazijama gde je izvedena pesma uz poziv na bojkot izbora, a protest je završen paljenjem baklji i najavom novog okupljanja iduće subote.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu