Vučić obišao radove na Klinici za infektivne i tropske bolesti VIDEO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji i rekonstrukciji Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vrednost radova, započetih 17. januara, je pet miliona evra, a tri zgrade koje pripadaju Infektivnoj klinici biće obnovljene do marta naredne godine.

U drugoj fazi prijekta planirana je izgradnja još jednog objekta, a za to će, prema najavama, biti izdvojeno 15 miliona evra.

Postojeće tri zgrade stacionara, koje će dobiti novi izgled, izgrađene su 1926. godine.

To je jedina civilna infektološka ustanova na teritoriji grada Beograda i okoline i pokriva oko tri miliona stanovnika.

Predsednik je primetio da je Infektivnoj klinici bila neophodna obnova, te da su se pacijenti sa pravom žalili, jer upravo ta klinika mora da bude najčištija.

Vučić je dodao i da toj bolnici nedostaje još 10-ak lekara i 20 medicinskih sestara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio je potrebu za kompletnom obnovom i time što je zgrada imala veoma lošu izolaciju, dotrajale cevi, pa je, uprkos krečenjima i stalnim radovima, voda "probijala".

Infektivna klinika tokom radova nije prestajala sa radom.

Klinika ima 154 postelje i godišnje se u njoj bolnički leči više od 2.500 pacijenata, a ima i oko 40.000 pregleda godišnje. O pacijentima brinu 132 medicinske sestre i tehničara i 35 lekara.

Radove na klinici su sa predsednikom obišli ministar Lončar, direktor KCS Milika Ašanin, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu